Otu esi eso na CHAOSS?

Ndị obodo CHAOSS raara onwe ha nye ịkwalite gburugburu mepere emepe na nnabata maka ndị ntinye aka. Onye ọ bụla nwere ike isonye na ndepụta nzipu ozi, sonye na nzukọ mbugharị, ma ọ bụ tinye aka na ọrụ anyị ọ bụla n'oge ọ bụla! Biko gụọ nke anyị Usoro akparamagwa ịmụtakwu maka isonye na CHAOSS.

Sonyere anyi maka ogbe CHOSS na Otu na-arụ ọrụ video ogbako

N'ihi na nghọta bụ otu n'ime ụkpụrụ anyị bụ isi, anyị na-edekọ ma na-ebipụta oku obodo na otu ọrụ na-aga CHAOSStube (ọwa YouTube anyị). Nke a ekwesịghị igbochi gị isonye ma ọ bụrụ na ị ga-ahọrọ idobe ozi gị nzuzo! Nke a bụ mgbanwe ole na ole ị nwere ike ime iji sonyere oku a n'enweghị nsogbu:

  • Gbanyụọ igwefoto gị n'oge oku a na-aga
  • Gbaa mbọ hụ na egosighi ezigbo aha gị na ntọala mbugharị gị
  • Kama ikwu okwu, jiri ọrụ nkata Zoom na-akparịta ụka (anyị na-etinye nnukwu mkparịta ụka n'ime mkparịta ụka olu)

Anyị nwere olile anya na ị ga-esonyere anyị!

Ogbe Ọgbaghara

Tuzdee mbụ kwa ọnwa bụ 'oku kwa ọnwa' maka mmelite sitere na kọmitii, otu ọrụ, na obodo sara mbara. Tuzdee ndị ọzọ niile, anyị 'na-akpakọrịta' na-enweghị usoro. Isiokwu gụnyere metrik ọhụrụ, otu esi akọwa metrik, agamnihu na mmepe ngwanrọ, njirimara ọhụrụ ga-adị mma, nlegharị anya site na mmemme na nso nso a, ma ọ bụ ajụjụ obodo.

Ndị obodo CHAOSS na-ezukọ ụbọchị Tuzdee n'elekere anọ nke ehihie UTC / 4:00am US Central Time / 11:00pm Central European Time / 5:00am Beijing Time / via Mbugharị -- Agenda na nkeji nzuko

Jikọọ na CHAOSS ndepụta nzipu ozi

Metrics nkịtị

Otu Metrics na-arụkọ ọrụ na-elekwasị anya n'ịkọwapụta metrik nke ndị otu abụọ na-arụ ọrụ na-eji ma ọ bụ dị mkpa maka ahụike obodo, mana nke na-adabaghị na otu n'ime ndị ọrụ ọrụ ndị ọzọ dị adị. Mpaghara mmasị gụnyere njikọ nhazi, nnabata, na mkpuchi ala.

Metrics nkịtị WG na-ezute Thursday ọ bụla na 3:00pm UTC / 10:00am US Central Time / 5:00 pm Central European Time / 11:00pm Beijing Time / via Mbugharị -- Agenda na nkeji nzuko

Ozi gbasara otu ndị ọrụ: https://github.com/chaoss/wg-common

Di iche iche, hara nhatanha, na Nsonye

Ndị na-arụ ọrụ CHAOSS Diversity, Equity, & Inclusion (DEI) bu n'obi weta ahụmịhe iji nyere ndị ọzọ aka n'etiti ịdị iche iche, nha anya, na nsonye na ọrụ ha mepere emepe.

Ndị otu DEI na-arụ ọrụ na-ezukọ na Wednesde ọ bụla na elekere 3:00 ehihie UTC / 10:00 nke ụtụtụ US Central Time / 4:00 ehihie Central European Time / 11:00 ehihie Beijing Oge / site na Mbugharị -- Agenda na nkeji nzuko

Ozi gbasara otu ndị ọrụ: https://github.com/chaoss/wg-diversity-inclusion

Jikọọ na Ndepụta nzipu ozi DEI.

Evolution

Ndị otu a na-arụ ọrụ na-elekwasị anya na metrik Evolution na ngwanrọ. Ebumnuche bụ imezigharị metrik na-agwa Evolution na ịrụ ọrụ na mmemme ngwanrọ.

Ndị otu na-arụ ọrụ Evolution na-ezukọ na Wednesde ọ bụla na 2:00pm UTC / 9:00am US Central Time / 3:00pm Central European Time / 10:00pm Beijing Time / via Mbugharị -- Agenda na nkeji nzuko

Ozi gbasara otu ndị ọrụ: https://github.com/chaoss/wg-evolution

n'ihe ize ndụ

Ndị otu a na-arụ ọrụ na-elekwasị anya na nrube isi na metrik ihe egwu. Ebumnobi bụ imezigharị metrics na-agwa ihe ize ndụ yana ịrụ ọrụ na mmemme ngwanrọ.

Ndị otu na-arụ ọrụ ihe ize ndụ na-ezukọ na Tọzdee ọ bụla na 7:00pm UTC / 2:00pm US Central Time / 8:00pm Central European Time via / 3:00 am Beijing Time Mbugharị -- Agenda na nkeji nzuko

Ozi gbasara otu ndị ọrụ: https://github.com/chaoss/wg-risk

uru

Ndị otu a na-arụ ọrụ na-elekwasị anya na metrik ọkọlọtọ ụlọ ọrụ maka uru akụ na ụba na isi mmalite mepere emepe. Ebumnuche bụ isi bụ ibipụta ụkpụrụ ụkpụrụ ụkpụrụ ụlọ ọrụ ntụkwasị obi.

Ndị na-arụ ọrụ bara uru na-ezukọ na Tọzdee ọ bụla na 2:00pm UTC / 9:00am US Central Time / 3:00pm Central European Time, 10:00pm Beijing Time / via Mbugharị -- Agenda na nkeji nzuko

Ozi gbasara otu ndị ọrụ: https://github.com/chaoss/wg-value

Ngwa gburugburu ebe obibi

Ndị otu a na-arụ ọrụ na-etinye metrik CHAOSS n'ọnọdụ nke gburugburu ngwa mepere emepe. Ebumnuche nke otu a na-arụ ọrụ bụ iwulite ntọala ntọala nke metrics na-elekwasị anya na mkpa nke obodo mepere emepe bụ akụkụ nke gburugburu ngwa FOSS.

Oku na-arụ ọrụ nke ngwa Ecosystem na-ezute Tuesday ọ bụla n'elekere 18:00 UTC / 13:00 US Central Time / 20:00 European Central Time / 02:00 Beijing Time / via Mbugharị -- Agenda na nkeji nzuko

Oku Asia Pacific

Ndị otu a na-arụ ọrụ chọrọ ijikọ ndị otu obodo na mpaghara Eshia Pacific gbasara ahụike obodo mepere emepe. Mkparịta ụka ga-elekwasị anya na iweghachite ọrụ CHAOSS yana ịchọpụta akụkụ ọhụrụ nke mmasị. Ndị otu na-arụ ọrụ bụ, n'ezie, ghere oghe nye onye ọ bụla sitere na mpaghara ụwa ọ bụla.

Oku obodo Eshia Pacific na-ezute Wenezdee ọ bụla na elekere 1:00 ehihie UTC / 8:00 nke ụtụtụ US Central Time / 2:00pm Central European Time / 9:00pm Beijing Time / via Mbugharị -- Agenda na nkeji nzuko -- Agenda na nkeji nzụkọ n'asụsụ Chinese

Ụdị metrics

Ebumnobi nke otu a na-arụ ọrụ bụ ịmepụta ụdị nke gụnyere ntinye nke ọtụtụ metrik CHAOSS n'ụzọ ndị mmadụ ga-eri ha na omume.

Oku obodo Metrics Models dị na mgbede Tuzdee ọzọ (izu ọ bụla ọzọ, malite na Septemba 14, 2020) na 11:00pm UTC / 6:00pm US Central Time / 12:00am Central European Time / 7:00am Beijing Time / via Mbugharị -- Agenda na nkeji nzuko

Augur

Otu na-arụ ọrụ na-ejikọta mmepe ngwanrọ Augur yana ọrụ metrik n'ime otu ndị ọzọ na-arụ ọrụ CHAOSS. Isiokwu gụnyere otu esi eme, teknụzụ, map ụzọ, mmejuputa iwu, ụkpụrụ ụlọ, na nhụta metrik.

Ozi gbasara Ọgọọst: https://github.com/chaoss/augur

GrimoireLab

Ndị otu a na-arụ ọrụ na-ejikọta mmepe ngwanrọ GrimoireLab yana ọrụ metrik na otu ọrụ CHAOSS ndị ọzọ. Isiokwu gụnyere otu esi eme, teknụzụ, map ụzọ, mmejuputa iwu, ụkpụrụ ụlọ, na nhụta metrik.

Ozi gbasara GrimoireLab: https://github.com/chaoss/grimoirelab

Dashboard ogbe

Dashboard obodo na ogbaaghara.biterg.io bụ ihe atụ GrimoireLab nyere Bitergia. A na-ahazi ozi ndị ntinye aka na ọrụ CHAOSS iji mee ka dashboard dị ike.

Ndị otu obodo CHAOSS nwere ike ịmepụta, chekwaa ma kesaa ihe ngosi. A na-akwado nke a n'ịwupụta metrik n'ime otu ọrụ.

Iji rịọ ohere, biko mepee okwu ma tinye gị Igodo isi aha iji kwe ka nnyefe ozi nbanye.

CHAOSS Github Repo

Nwebiisinka © 2018-2022 CHAOSS na oru ngo Linux Foundation®. Ikike niile echekwabara. Ntọala Linux nwere ụghalaahịa edenyere n'akwụkwọ ikikere ma na-eji ụghalaahịa. Maka ndepụta ụghalaahịa nke Linux Foundation, biko hụ anyị Ibe ojiji ahia ahia. Linux bụ ụghalaahịa edenyere n'akwụkwọ ikikere nke Linus Torvalds. amụma nzuzo na Usoro ojiji.